Vispa ut jästen med vatten, rybsolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i ca. 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek, i ca. 35 minuter, i bunken övertäckt med en bakduk
Häll ut degen på mjölat bakbord, knåda den lite och lägg i den oljade långpannan med lite flingsalt i botten (Snåla inte med oljan). Platta ut degen tills den är 1-2 cm tjock, försök få den jämntjock, och låt jäsa igen under bakduk, ca. 30 minuter.
Innan den skall i ugnen är det dags att fylla den med lite godsaker, jag valde cocktailtomater & fetaost, men det går lika bra med soltorkade tomater och eller oliver, bara din fantasi sätter gränserna.
Forma hål i degen med fingrarna, ringla över rikligt med rybsolja och strö över flingsalt. Tryck ner hela cocktailtomater i brödet, bryt fetaosten i mindre bitar och tryck ner samt strö över lite färsk rosmarin och lite torkad oregano.
Baka brödet i ugnens mitt tills det är gyllene i ca. 10 minuter, låt brödet svalna under bakduk.
Skär i bitar och avnjut som måltidstillbehör, på buffébordet eller bara med en god sallad. Brödet passar även ypperligt till soppor eller nåt annat gott man kan doppa det i.