Ingredienser

  • 10 portioner
  • 2 kg potatis (fast potatissort)
  • 1 stor hackad rödlök
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 dl äkta majonnäs
  • 2 dl strimlad purjolök
  • i dl avrunnen kapris
  • 3 st syrliga äpplen
  • 3 msk flytande honung
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Koka potatisen med skal (det är lättare och få dem att hålla ihop då) och låt dem kallna
  2. Blanda samman övriga ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar, tänk på att potatis ”äter” salt så röran kan med fördel vara ”lite för salt” innan potatisen rörs ner. Om man vill ha en mildare smak på potatissalladen så kan man sätt av Pesula bas-senapen istället
  3. Skala potatisen och skär dem i tärningar och rör ner dem i röran, låt det hela gotta till sig över natten, och avnjut sedan sallad med t.ex en grillad köttbit.